Șeful statului a făcut niște declarații surprinzătoate după ce ieri Pavel Filip a susținut un briefing de presă. Igor Dodon a declarat pentru portalul nostru de știri că este pregătit să facă alianță cu democrații lui Filip, doar că are câteva doleanțe despre care a și discutat în cadrul conferinței.

”Am discutat cu domnul Filip, iar dumnealui nu este deloc împotrivă să ne aliniem și să formăm o majoritate. La discuțiile noastre care au fost cu ușile închise, președintele Partidului Democrat a făcut și aluzii la faptul că dacă m-aș implica în ”monopolul nucilor” deținut de el și l-aș ajuta, nu ar vedea o problemă în formarea majorității. Trebuie să mă gândesc. La mine și așa memoria e bună și nu prea am nevoie de nucile lui”, a spus Igor Dodon.

Pavel Filip însă neagă orice formare de coaliție, fapt care pune la dubii și mai mult verticalitatea lui. Cetățenii însă în proporție de 70 la sută, sunt siguri că pe viitor s-ar putea forma o majoritate dintre PD și PSRM, care ar duce la schimbarea orientației politice.

Advertisement