Spiritele se ațâță între cele două tabere formate după ”despărțirea” Partidului Democrat. La ședința Parlamentului, Andrian Candu a declarat că împreună cu cei 6 deputați care au plecat din partid, vor forma un grup parlamentar ”Pro-Moldova”, iar ca să nu rămână în urmă și să nu se mai ascundă după deget, Pavel Filip a vrut să ia cuvântul de la tribuna Parlamentului.

”Eu, împreună cu ceilalți colegi din Partidul Democrat care au mai rămas, la fel vom crea un grup parlamentar și vom continua să lucrăm. Pentru oameni sau nu, dar vom lucra. Noul grup se va numi ”Pro-Rusia” iar eu voi fi președintele. Nichiforciuc va fi mâna mea dreaptă, iar Ivanov va fi stânga. Sau se vor rândui, rămâne de văzut.”, a spus Pavel Filip.

Dintre toți cei prezenți în sală, socialiștii au susținut formarea acestui grup și i-au scăldat în ovații pe democrații socialiști. Vlad Bătrâncea se bucură de faptul că în sfârșit Pavel Filip a avut curajul să recunoască orientarea sa politică și că cea mai bună cale spre un viitor este Rusia.

Advertisement