Biserica Ortodoxă a luat imediat poziție față de legea propusă de deputatul socialist Vlad Bătrâncea, cel care propune legalizarea prostituției. După ce a dat un comunicat de presă în care își arată indignarea, Mitropolia Moldovei a devenit ceva mai cooperantă și a început să caute soluții viabile la acestă problemă.

Prima propunere serioasă a venit din partea preafericitului Mitropolit Vladimir, consultant pe probleme legislative la Mitropolia Moldovei. Dumnealui a propus adoptarea căsătoriei valabilă o oră, o scurtă cununie religioasă prin care prostituata și clientul își unesc destinele în fața preotului pentru câteva minute de plăcere, contra cost.


Obiceiul prostituției nu poate fi curmat cu vorba duhovnicească, iar preoții știu foarte bine asta.

„Dacă un flăcău vrea să facă sex, nu e suficient să aibă 500 de lei în buzunar. Trebuie să treacă întâi pe la Biserică, să-l cununăm religios cu fata, după care poate să-i pună poalele-n cap. Numai o cununie religioasă îți dă dreptul la sex, fiind echivalentul unei dezlegări la ciocăneală din poziția misionarului.”, a declarat Mitropolitul.

Advertisement