După ce și-au umplut parbrizele de cruciulițe și iconițe, pentru a arăta tuturor cât de credincioși sunt, șoferii sunt pregătiți să treacă la un nou nivel: claxoanele bisericești. Acestea se pot monta pe orice tip de autovehicul și, la apăsarea butonului, în loc de claxoane și înjurături, fondul sonor al intersecțiilor va fi înlocuit cu cântece bisericești și înjurături.

 „De ceva timp, îmi devenise imposibil să arăt în trafic cât de credincios sunt, pentru că parbrizul este umplut și pe dinăuntru și pe dinafară cu cruci, icoane, moaște. Dar nu este de ajuns. E bine că ceilalți șoferi văd cât sunt de credincios, dar trebuie să și audă. De aceea claxoanele bisericești sunt binevenite, mi-am montat deja unul cu un psalm despre care se spune că este cel mai eficient în a te feri de accidente și mai ales de a părea credincios în fața celorlalți”, spune un șofer.

Aceasta nu este, însă, ultima găselniță a șoferilor în materie de credință, un nou trend făcându-și apariția în trafic: unii șoferi plătind preoți ca să meargă cu ei pe scaunul din dreapta, pentru a cânta slujbe și a stropi celelalte mașini cu aghiazmă.

Advertisement