În sfârşit, o soluţie la migraţia creierelor! Ministerul Educaţiei a declarat că ia în calcul scoaterea materiei Geografie din programul şcolar, pentru ca tinerii să nu mai înveţe despre punctele vamale pe unde pot părăsi ţara.

“Începând de anul viitor, profesorii de geografie cu ureche şi voce vor fi transferaţi la catedra de muzică, iar restul vor fi scoşi la pensie”, a promis secretarul general al Ministerului Educației.

„Dacă pleacă din ţară, va fi exclusiv din cauza educaţiei primite acasă. Şi oricum se vor învârti zile întregi în cerc până să găsească punctul de trecere a frontierei. Poate renunţă.”

Deşi majoritatea liderilor politici au considerat că măsura este binevenită, elevii sunt nemulţumiţi, mulţi dintre ei declarând că geografia era materia lor preferată. “Anul ăsta, domnul profesor ne-a predat o lecţie minunată despre vama Albița. Aşteptam cu sufletul la gură clasa a unsprezecea, ca să aflu exact traseul până acolo, pentru ca după BAC să plec în Germania”, spune un tânăr olimpic. “Acum simt că nu mai are niciun sens să mă duc la şcoală!”

Advertisement