Un preot din Republica Moldova care a apărut în vizorul cetățenilor după ce obliga enoriașii să achite câte 2000 de lei pentru biserică, a fost prins în flagrant în timp ce încerca să fure din cutia pentru donații dintr-o biserică din satul de alături. El a fost prins chiar de către preotul din celălalt sat și dat pe mâna poliției.

”E strigător la cer ce se întâmplă. Am ajuns noi ca preoți să furăm unii de la alții, nu destul că furăm de la oameni. Sper să fie pedepsit de către bunul Dumnezeu. Să faci așa porcării în postul mare e doamne ferește. Păzește-ne Doamne.”

Celălalt preot însă recunoaște fapta comisă dar spune că nu a făcut-o pentru sine, ci pentru oamenii care vor să intre într-o biserică îngrijită și curată.

”Ei și ce dacă am luat? Nici nu era o sumă așa de mare. 15.000 de lei nici nu ajunge măcar pentru a desena fresca. Face scandal degeaba.”, a declarat preotul prins la furat.

Scandalul a pornit după ce renumitul preot obliga oamenii să plătească pentru reparația lăcașului sfânt, care se pare că a decurs la niște gesturi hoțomane pentru a atinge scopul bine pus la punct.

Advertisement