Pentru că virusul COVID-19 se extinde tot mai rapid, mitropolia a decis să lanseze o campanie socială, care se va numi AgheasmăLand. Acum, agheasma ajunge pentru toată lumea și poți să te bălăcești în ea, sau chiar să vii cu săpunul de acasă și să te speli în ea pentru a te curăța de viruși și bacterii. Noul centru de tip Spa-Religios este unic în lume și investiția de 8 milioane de Euro, făcută de stat, va fi recuperată de Biserică în circa 3 luni.

”AgheasmăLand e foarte modern. Saunele cu tămâie impresionează. La intrare, clientul primește un halat cusut cu fir de aur, și papuci de episcop pentru ortodocși, sau de papă, pentru clienții catolici. Cei cu dare de mână pot face chiar și împachetări cu smirnă sau masaj cu mir. Sigur, toate astea costă”, explică Mitropolitul.

Pentru siguranța clienților, obiectele de valoare vor fi depuse la intrare, în cutia milei, după care se pot relaxa în aghiasmă fierbinte, dublu sfințită, iar pe fundal va răsuna muzică religioasă. Programul noului AgheasmăLand e simplu: zilnic, între utrenie și vecernie. Pentru o experiență cât mai religioasă, este interzis accesul cu săraci sau cu sectanți.

Advertisement