Paza bună trece primejdia rea sau cel puțin așa ar trebui să fie, dar moldovenii sunt în afara oricăror tipare. După ce președintele țării a decretat stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus, moldovenii au intrat în panică neștiind ce trebuie de făcut cu adevărat. La fenomen au ajutat și autoritățile, care nici ele n-au explicat prea clar ce înseamnă stare de urgență, că n-au de unde să știe.

În aceste condiții în mai multe zone din țară, moldovenii au scos grătarele, iar carnea pusă pe foc a început să sfârâie, o măsură întotdeauna binevenită.

„Ni s-a tot spus să facem provizii, proviziile de grăsime de pe abdomen sunt cele mai bune. Așa că toți am decis să ieșim la frigărui. Virusul trece pe lângă noi, pentru că pe lângă carne, mai avem și usturoi, ceapă, dar nu în ultimul rând ceva cu multe grade. Virusul se teme de asta”

Pentru a asigura condițiile de carantină, toți oamenii implicați în coacerea cărnii au purtat măști de protecție și s-au dezinfectat cu spirt și alte produse sanitare. „Când s-a terminat spirtul, am trecut la dezinfectarea cu țuică, rachiu de tescovină, vin și niște vișniovkă septică”, ne-a spus Dumitru. 

Advertisement