Pentru a veni în ajutorul persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire, Guvernul a decis în şedinţa din această dimineaţă să deschidă un o linie telefonică gratuită apelabilă la orice oră destinată exclusiv surdo-muţilor. Premierul spune că e conştient de faptul că această categorie de persoane are nevoile ei speciale, de aceea consideră că e absolut obligatoriu ca surdo-muţii să aibă la dispoziţie o linie fierbinte unde să-şi poată spune problemele la orice oră.

„Poate sunt şi sătui să comunice toată ziua numai prin semne cu noi, vor să mai scoată şi ei o vorbă cu cineva care îi înţelege, de aceea la această linie de urgenţă absolut toţi operatorii vor fi şi ei surdo-muţi. Pe de altă parte, premierul vrea să îi descurajeze pe amatorii de glume la telefon: Dacă suni la linia fierbinte pentru surdo-muţi şi poţi vorbi, primeşti amendă”

Linia telefonică de urgenţă pentru surdo-muţi va costa aproximativ un miliard de euro, cheltuieli suportate integral de guvern. Pentru a populariza iniţiativa, a fost lansată deja o amplă campanie de promovare pe mai multe posturi de radio.

Advertisement