Cel mai recent sondaj de opinie nu le-a căzut deloc bine liderilor politici. Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar fi alegeri, peste 80% dintre moldoveni ar vota cu moaştele Sfintei Parascheva, în timp ce alte partide politice ar obţine împreună aproximativ 8% din voturi.

„Moldovenii au votat în ultimii ani mai mulţi candidaţi care erau decedaţi la data alegerilor, în condiţiile în care aceştia nu erau nici moaşte şi nici nu erau bănuiţi c-ar fi înfăptuit vreun miracol în timpul vieţii, iar după moarte cu atât mai puţin. Pentru astfel de cetăţeni, moaştele unei sfinte sunt candidatul ideal pentru orice alegeri generale”, a explicat un politolog.

Un mare avantaj al Sfintei Parascheva, dincolo de prostia alegătorilor din Republica Moldova, că este posibilă implicare în campanie a Mitropolitului Vladimir. „Cu toate că partidele, de exemplu, se bazează pe banii multor oameni de afaceri, Mitropolitul dispune de sume de bani nelimitate, prin care poate efectiv sufoca campania electorală cu promovarea Sfintei Parascheva”, spun analiştii politici.

Advertisement