Pentru că nu are bani pentru toţi bugetarii, guvernul a hotărât să mărească doar o parte din salariile din sectorul public. Mai exact, premierul vrea să aleagă prin tragere la sorţi zece bugetari cărora să le majoreze leafa. Alţi zece angajaţi din sectorul public ar urma să primească al treisprezecelea salariu, iar pentru cinci bugetari s-au găsit bani de sporuri.

Norocoşii câştigători vor beneficia de o creştere cu 35 % a salariului de bază. Pentru a avea şanse de câştig, bugetarii nu trebuie decât să cumpere taloanele de concurs, să le completeze şi să le trimită pe adresa Guvernului. Tragerea la sorţi va avea loc pe 1 decembrie 2020, într-un cadru festiv, astfel încât premiile să fie păzite de militarii flămânzi care ies la paradă.

Bugetarii pe care i-am intervievat în legătura cu marea tragere la sorţi sunt extrem de încrezători. Ei speră să tragă lozul cel mare şi să intre în posesia substanţialelor premii. Câţiva au declarat că, în caz că ies câştigători, îşi dau demisia şi se mută în Bahamas.

Chicu a anunţat că pregăteşte un concurs similar şi pentru pensionari. Iată ce le-a transmis premierul bătrânilor apropo de acest subiect: “Dragi pensionari, ca să vă înscrieţi în competiţie, trebuie doar să trimiteți dovada de primire a pensiei. Şi nu uitaţi: Mai multe taloane, mai multe şanse de câştig!”

Advertisement