Mitropolitul Vladimir a anunțat în cadrul unui comunicat pe site-ul Mitropoliei că în scurt timp urmează să organizeze un Marș al Crucii care va conștientiza opinia publică cu privire la pericolele generate de implementarea tehnologiei de comunicații 5G, cu sloganul „Stop 5G – viața și sfântul sunt mai importante decât tehnologia voastră!”. Marșul urmând să se desfășoare în Capitală.

Însă la scurt timp după publicarea comunicatului, Președintele, Igor Dodon, i-a cerut Mitropolitului să renunțe la Marș din motiv că tehnologia 5G permite oamenilor să beneficieze de internet mai calitativ, astfel că oamenii se concentrează mai mult pe navigare pe rețele de socializare, inclusiv pe odnoklassniki și uită de mâncare dar și de faptul că n-au bani să dea pe acea mâncare.

„Oamenii noștri nu prea au ce mânca că e sărăcie în țară, iar cum spuneau romanii antici, poporul are nevoie de pâine și circ…circ le ofer eu cu Guvernul, dar în loc de pâine, vă dăm internet!” a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Mitropolitul nu a venit până când cu o reacție, însă aceasta a ținut să bage un like la postarea Președintelui de pe Facebook.

Advertisement