L-au căutat peste tot: în cabinet, în bibliotecă, în debara, în dormitor, în sala de forță, în camera de baie, în America, Argentina și peste tot, dar Plahotniuc nu era. Au început să-l caute în apartamentul de pe strada Bulgară, în „Casa Albă” de la Valea Morilor, la GBC, la GMG, dar Plahotniuc nu era nicăieri. Parcă-l răpise cineva, devenise invizibil. Poate pizza pe care a mâncat-o în ultima zi avea așa efecte, te prefăcea în om invizibil? L-o fi aruncat peste gardul Președinției cu tot cu curcani?! L-or fi dus la Grădina Zoologică?! Au căutat peste tot, dar el nu era!

De ceva timp însă, autoritățile l-au declarat pierdut oficial și l-au anunțat în căutare. Dar credeți că l-a căutat cineva în serios? Pe naiba. De-atâta Plahotniuc așa și nu a fost găsit nicăieri?  În schimb, în vremea asta, Igor Dodon a început să sufere niște dureri pe la tâmple. Îi plesnise obrazul întâi, dar lumea credea că de la vin roșu sau, poate, de la ceai de păducel. Dar când prinse a i se „diorgăi” ceva în cerebel, domnul Igor a strigat tare: Băi, care-i acolo, chem consiliul de securitate! Novac, ia vezi cine mă deranjează în cap!?  Securitatea gândirii prezidențiale era vădit violată. Socialiștii se gândeau să telefoneze deja la Gazprom sau direct lui Putin!

În timp ce doamna Zina s-a apropiat cu o băsmăluță chinezească să amortizeze pulsațiile de la polul temporal prezidențial, și-a dat seama imediat ce se întâmplă – Dodon era cu Plahotniuc sub tâmplă! Igor Dodon s-a făcut palid. Da, simțea de ceva vreme că cineva parcă i-a stropșit mințile!

Tot Partidul Socialiștilor a decis să-l scoată pe Plahotniuc din capul lui Dodon. A scos căpăcelul de la bolul prezidențial și a început a trage omulețul din interior, dar nu-l puteau scoate: Cum așa, aici este atâta spațiu gol, dar nu se văd picioarele, s-a mâhnit Vlad Bătrâncea. Apoi a înțeles. Plahotniuc stă cu capul în creierul lui Dodon, dar picioarele-s tocmai în inima acestuia. „Cum ți-ai băgat, Vlad, piciorul în ăsta? Chiar așa să-i calci pe inimă?”, l-a întrebat dojenitor și l-a lăsat acolo. „De-atâta!” – s-a auzit răspunsul.

Acum, dacă îl scoți pe Plahotniuc, iese cu tot cu creierul lui Dodon, dar de fapt nu. Dodon nu are creier! Bengoase mutații se mai întâmplă în politica moldovenească.

Advertisement