Politicienii din Republica Moldova devin tot mai nemulțumiți de cetățenii rămași în acest stătuleț. Pe zi ce trece, ei, parlamentarii și guvernanții, lucrează tot mai mult, iar cetățenii, bată-i alegerile, îi iubesc tot mai puțin. Văzând una ca asta, liderii R.Moldova au declarat într-un glas „Nemulțumitorului i se ia darul” și au pornit în căutare de cetățeni mai buni.

Deocamdată, căutările se dau pe internet. Președintele Igor Dodon, dar și Pavel Filip, au pornit o vânătoare pe Facebook, cine le dă mai multe like-uri, ceea ce în traducere din engleză înseamnă plăceri, adică aprecieri. Așa cum, moldovenii pe facebook nu s-au năpustit cu aprecierile și nu le-au oferit politicienilor de top plăcerea sublimă de a fi mega-apreciați, ba chiar câțiva, cu totul nerușinați, i-au criticat pentru sărăcia în care trăiește poporul și luxul în care trăiesc ei, politicienii s-au enervat și au schimbat filosofia.

„Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu”, zicea Lăpușneanu. Dar Dodon și Filip l-au depășit, zicând: „Dacă voi nu ne vreți degeaba – să ne vrea alții, pe bani”. Zis și făcut, așa cum fiecare dintre ei – are bani mulți, guvernând cel mai sărac stat din Europa, ei au zis să își cumpere plăcerea de a fi apreciați de la cetățenii altor state. Or, Facebook oferă contra bani plăcerea aprecierii din orice stat al lumii. Politicienii au solicitat întâi la agenția americană de lustruit politicieni, dacă se poate de cumpărat aprecierea oamenilor din Moldova, dar experții au spus clar să nu deranjeze oamenii până la alegeri, că sunt flămânzi și nervoși. „Înainte de alegeri – le dați niște macaroane cu ulei, ceva biscuiți și calendare – și, pe stomacul sătul, poate mai votează odată, acum, însă, mai bine trebuie lăsați să hiberneze”- au declarat specialiștii consultanți de politicieni bogați din state sărace.

Așa că au fost alese state bogate în cetățeni, care se găsesc în Orient, în Africa, Asia. Igor Dodon a ales India, căci, ortodox fundamentalist fiind, vroia să fie lăikuit/apreciat de musulmanii din Iran, dar după ce acolo a pornit o revoluție, s-a gândit că nici islamiștii nu mai sunt ce-au fost și ar putea ațâța vreo revoluție în Moldova, de care nici Patriarhul întregii Rusii, Kirill, nu-l va scăpa. Așa că a ales India, ei nu-s ortodoxi, dar sunt tare pacifiști în credința lor în Buddha. S-a împăcat cu indienii mai ales când a aflat că budiștii nu omoară nici muștele, nici vitele, considerând toate vietățile purtătoare de suflet, cu drepturi la viață. Nu de alta, dar de când este suspendat una-două de către guvernul democrat, se simte tot mai mult în stare de muscă pe căciula președinției.

Zis și făcut, președintele statului sărac Moldova, Igor Dodon, a plătit miliardarului Facebook ca să cumpere ieftin niște aprecieri de la statul India cu cetățeni mulți. Indienii nu s-au lăsat mult înduplecați și au năvălit pe pagina lui Dodon, dându-i aprecieri până la plăceri electronice. Mai mult chiar, o familie numeroasă din India, a decis să-l adopte. „Cum așa, președinte de stat fără cetățeni? Numai famila noastră are 3 milioane de membri. Să vină la noi, orez și curcuma avem, vedem că poate pescui, a mai prinde vreun pește în râul Gange, a mai vâna vreo cobră, noi i-om mai da câte un like. E suflet și el, îl primim!”

Președintele Dodon a apreciat profund gestul familiei numeroase din India, dar are o dilemă: să meargă el în țara lui Buddha sau să aducă familia de indieni, lângă cea de sirieni, la Sadova?

Advertisement