Academia Suedeză l-a ales anul acesta pe Iulian din Slobozia, pentru a-i decerna prestigiosul premiu pentru medicină. Laureatul are 35 de ani și este un pacient renumit în comunitatea medicală, deoarece a mers să se interneze pe la toate spitalele din capitală. De fiecare dată însă, medicii l-au refuzat, pe motiv că nu are asigurare medicală.

Întâmplarea a făcut ca Iulian să se vindece singur, după ce a mâncat bine, a luat aspirină și a băut foarte multe lichide. Acum, contribuția lui la studierea sistemului imunitar a fost recunoscută pe plan internațional, iar din cele peste 1.500.000 de coroane suedeze pe care le primește va putea să-și cumpere ce medicamente vrea el:

„Mă bucur foarte mult că am luat Nobelul pentru medicină. Sunt foarte emoționat, e prima oară când câștig ceva. Mulțumesc din suflet Academiei Suedeze că m-a ales! Practic, m-a scos din foame. O să folosesc jumătate din bani ca să-mi plătesc datoriile, iar din restul, o să-i ajut pe cei săraci, adică pe membrii familiei mele” a declarat Iulian intrând într-o farmacie!

Advertisement