Caz unic într-un spital dintr-o localitate din Moldova. Afectat de o sărăcie cruntă, din cauza nealocării anuale de fonduri, acesta a dezvoltat insecte atât de mari, încât au ajuns să fie confundate cu medicii. Gândacii sunt greu de observat, pentru că îmbracă halate, fac ture pe podeaua spitalului, ba chiar au ajuns să ofere și consultații.

„Din cauza lipsei banilor, nu ne-am mai permis uși la saloane, în unele secții nici pereți, astfel că gândacii circulă în voie și mănâncă pacienți, acesta fiind motivul pentru care au luat asemenea proporții. Pe de o parte, e un lucru benefic, pentru că și așa avem prea mulți pacienți raportat la numărul de paturi, problema e însă că ne mănâncă și paturile. Mai mult, au învățat să se îmbrace în halate, să folosească stetoscopul și mită în fărâmituri de pâine. Riscăm să ne pierdem munca”, declară șeful spitalului raional.

Acesta caută o soluție pentru a scăpa de problemă:

„Am încercat să-i transferăm la alte spitale, să mai împrăștiem din ei, dar nimeni nu-i vrea. Se pare că va trebui să-i acceptăm, deși vor exista dezechilibre mari, având în vedere că ei iau mită până la 14 mâini”, spune medicul.

Ministra Sănătății nu s-a expus pe acest caz.

Advertisement