Vlad Bătrâncea, membru al PSRM și vicepreședintele Parlamentului RM, este cunoscut nu doar pentru orientarea politica și poziția antiromână, ci și pentru orientarea și poziția intimă.

Săptămână trecută el, împreună cu un grup de persoane apropiate lui Igor Dodon, l-au însoțit pe seful statului într-un pelerinaj pe Muntele Athos (Grecia). După încheierea călătoriei Vlad Bătrâncea a venit cu o declarație șocantă. Acesta a recunoscut după mai multe zile de rugăciune, post și discuții cu stareții mănăstirilor, a devenit religios:

Știți, eu sunt demult înclinat spre religie. Obișnuiesc stau în genunchi, sau cu fundul în sus și cu nasul în podele. Îmi aduce placere și satisfacție„, a declarat deputatul.

Mai mult atât, controversatul politician hotărât și schimbe și orientarea sexuală. Potrivit declarație sale, acesta a petrecut trei zile pe Muntele Athos, a vizitat mai multe mănăstiri, a comunicat cu oamenii care trăiesc ani de zile, fără femei și a fost o presiune enormă, de aceea a decis să se lase de păcat.

Ceilalți membri ai grupului de pelerinaj au avut reacții diferite. Pavel Voicu s-a arătat profund dezamăgit de hotărârea lui Bătrâncea:

„Vlad Batrancea îndeplinește o funcție importantă în cadrul partidului și este de neînlocuit. Este inadmisibil ți schimbi orientarea, fară te sfătui cu colegii de partid! Ce facem noi acum?”, s-a întrebat retoric Voicu.

Grigore Novac și Vasile Bolea au avut o reacție mai optimistă:

Sperăm totul rămână pe vechi. Dacă apare ceva, îl prindem noi într-un colț și discutăm așa ca între bărbați„, au spus cei doi într-un glas.

Advertisement