Grigore Caramalac cărui i se mai spune Bulgaru a solicitat de le Igor Dodon Ordinul Gloria Muncii pentru că s-ar simți neîndreptățit când vine vorba de ordine și medalii.

Grigore Caramalac, alias «Bulgaru» (n. 21 martie 1965, Taraclia), dat în căutare prin Interpol în 1998, fiind acuzat de estorcare de fonduri, banditism, tâlhării și furturi în proporții deosebit de mari. Pe parcursul a mai bine de un deceniu ani, de când a fost anunțat în căutare generală, Karamalak a fost reținut în repetate rânduri, în Rusia și Ucraina, dar de fiecare dată a rămas la libertate. Totodată, fiind căutat prin Interpol, el a reușit să participe la mai multe acțiuni publice, iar președintele Federației Ruse, Dmitri Medvedev, i-a acordat, în august 2008, cetățenie rusă. În 2014 cauza penală a ajuns ilegal în Rusia, iar instanțele de acolo l-au achitat. Pe 31 octombrie 2016 a fost reluată urmărirea penală în cadrul dosarului pe numele lui Karamalak în baza mai multor capete de acuzare, fiind învinuit de un șir de infracțiuni comise la sfârșitul anilor 90 și până-n 2001, inclusiv șantaj, tentativă de omor intenționat și acțiuni de banditism.

Totuși Karamalak susține că nu este corect că Kitaeț a primit ordinul, dar el nu:

”Eu tot îs criminal și hoț în serie, meritam și eu acest ordin. Domnule prezident, dece cineva-i cineva, dar cineva nu-i cineva? Solicit insistent să-mi fie acordat ordinul Gloria Muncii”, a declarat Karamalak.

Advertisement