Astăzi aparatul președintelui a convocat de urgență o conferință de presă dedicată scandaloasei înregistrări video în care oligarhul Plahotniuc îi transmite președintelui Dodon un culiok negru. Igor Dodon a recunoscut că de mai multe ori a acceptat culioace de la oligarhul controversat. Sub presiunea jurnaliștilor, șeful statului a dezvăluit și conținutul acestor culioace:

”Erau niște murături și oleacă de brânză. Domnul Vlad știe o femeie în piață și tot timpul ia de la dansa. L-am rugat să ia și pentru mine”, a declarat Dodon.

Fiind întrebat de ce a ordonat că punga să fie transmisa lui „Cornel”, Igor Dodon a spus că mirosea a brânză de oaie și n-a vrut să pună mâna. Acesta însă a refuzat să spună dacă a mai gustat din brânza lui Plahotniuc și dacă i-a plăcut!

Cornel Furculiță, care a fost și el prezent la conferință de presă, a confirmat că punga avea un miros puternic și neplăcut, dar a luat-o din respect fata de președintele țării:

„Cum să nu iau kulioku? Suntem un popor harnic, muncim mult și trebuie să ne alimentăm bine. Anul acesta nu a fost roadă, dar cu rugăciune și cu voia Domnului vom trece peste toate.”

Procurorul general a anunțat că în lumina acestor declarații vă fi deschis un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc și se vă petrece o percheziție în secția de produse lactate a Pieței Centrale:

„E o dovadă că oligarhul Plahotniuc avea legături dubioase. E dat în urmărire generală și organele de drept au multe întrebări la dumnealui. Toată treaba asta nu miroase bine”, a spus Procurorul Stoianoglo.

Advertisement