Într-o modestă bisericuță din lemn, de câteva săptămâni se întâmplă lucruri cu adevărat reale, dar imposibil de explicat. O icoană veche sculptată în lemn de prun lăcrimează cu lacrimi de țuică, o țuică pură, curată ca lacrima, vindecătoare, la care toți credincioșii vin să închine.

“Are gust de prună” zice preotul paroh, ceea ce demonstrează clar că icoana a fost sculptată în lemn de prun, nu de plută sau nuc! Enoriașii spun că această țuică tratează toate bolile și chiar și alcoolismul. O credincioasă spune că atunci când bea câteva picături de țuică sfântă, o apucă un chef de muncă nebun. Deretică în biserică, gătește pentru săraci și face pomeni cu necunoscuții. Preotul propune să facă un drum la parlament și guvern să le ducă și aleșilor noștri câteva picături, ca să pună osul la muncă și să nu îi mai ia somnul în Parlament, poate s-or mai curăți de păcate și n-or mai pofti la ce nu e al lor.

Înaltele fețe bisericești încearcă să își explice minunea pur și simplu dumnezeiască și au chemat câțiva experți să își spună părerea. Acum, au aflat și rușii de icoana care lăcrimează țuică și se roagă la rândul lor să aibă şi ei o icoană care să lăcrimeze vodcă!

Advertisement