Guvernul român va oferi ajutoare pentru moldovenii care au cetățenie română ca să iasă din starea de urgență, a anunțat premierul. Ajutorul va fi în sumă de 500 euro pentru fiecare cetățean, inclusiv și celor ce nu au atins vârsta de 18 ani. Un ajutor financiar va fi oferit și Guvernului de la Chișinău, cu condiția ca acesta să se angajeze să implementeze reforme.

Cetățenii din Republica Moldova au de la autoritățile de la Chișinău așteptări foarte clare, multe nemulțumuri care sunt justificate și credibilitatea majorității parlamentare care susține Guvernul de la Chișinău depinde în mod clar de capacitatea a lua decizii, de a lua măsuri pentru a implementa reforme care sunt așteptate în primul rând de cetățenii din Republicii Moldova, dar și de România și de partenerii europeni și euroatlantici, a declarat, premierul în conferința comună de presă cu omologul său.

Premierul a precizat că Guvernul României este gata să sprijine Republica Moldova pe parcusul european și în privința reformelor, dorindu-și stabilitate peste Prut.

Advertisement