Numeroși moldoveni care nu țin masca cum trebuie au și o motivație incredibilă pentru acest gest. Astfel, ei sunt convinși că nu pot să facă acest lucru pentru că părinții le-au furat nasul când erau mici și nu l-au mai dat înapoi.

„Trebuie să înțelegeți că am crescut în comunism și sărăcie, toată lumea fura. Tatăl meu a trebuit să-mi fure nasul când aveam trei ani, ca să aibă mama ce pune pe masă pentru mine și frații mei. A tot promis că mi-l dă înapoi dar nu s-a mai întâmplat asta, și tata s-a dus la Domnul cu nasul meu cu tot”, spune unul din zecile de mii de moldoveni cu nasul furat.

Din fericire, în zilele noastre acest obicei barbar al furatului nasului, ca și tortura prin cucu-bau, a dispărut aproape în totalitate, el mai fiind practicat doar în comunitățile foarte sărace, unde nu există Netflix. Dealtfel, Direcția pentru Protecția Copilului a demarat mai multe anchete în țară pentru a verifica pe părinții care fură nasuri împiedicând astfel dezvoltarea armonioasă a copiilor proprii.

Advertisement