Candidatul independent al socialiștilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova este decis să unească țara prin federalizare. Dodon a prezentat planul său astăzi în timpul emisiunii „Igor Dodon Povestește”.

Conform lui Dodon, ca să fie pace în țară, trebuie mai mulți președinți. Fiecare candidat unde are mai multe voturi, să fie președinte al unei republici autonome.

„Da și atâta sfadă. Eu voi avea mai multe voturi la nord, deci voi fi președintele Țării de Sus. Maia Sandu e votată mai bine la centru, deci va fi președintele Țării Centrale. La sud și în Găgăuzia președinte va fi Irina Vlah, președintele Țării de Jos. Și domnul Vadim Krasnosleski președintele Țării de Est.”, a declarat Dodon.

Acesta a mai spus că așa și oamenii vor fi împăcați, pentru că politicianul lor apreciat va fi președinte. Dodon mai promite ca alți politicieni, precum Andrei Năstase sau Usatîi să fie Prim-miniștri.

„Iaca Năstase a fi Prim-ministrul Maiei Sandu, Ustaîi Prim-ministrul Țării de Sus. Totul e simplu.”, a punctat candidatul independent al PSRM.

Dodon a mai adăugat că chiar pe timpul lui Ștefan Cel Mare Moldova era federalizată în Țara de Sus și Țara de Jos.

Experții în domeniul federalizării nu au comentat deocamndată ideea năstrușnică a lui Dodon.

Advertisement