Criza de sânge din sistemul medical naște soluții inedite. La spitatul din Strășeni, de exemplu, medicii au ajuns, în lipsă de altceva, să facă transfuzii cu adjică.

„Suntem în Moldova, deci șansele unui donator nealcoolizat tind spre zero. Iar dacă tot avem adjică de Strășeni, soluția folosirii lui în loc de sânge a venit de la sine”, spune directorul spitalului.

Ivan Carol, unul dintre pacienții căruia acum îi curge adjică prin vene este cât se poate de încântat de soluția medicilor:

„De când cu transfuzia asta, nu mai am nevoie de adjică la frigărui. Și toată mâncarea are un alt gust, mult mai plăcut.”

Vestea că la spitalul din Strășeni se fac transfuzii cu adjică s-a răspândit rapid și acum sunt foarte multe persoane care vor un astfel de tratament.

„Vin persoane care n-au nici o problemă, dar pur și simplu au auzit de creșterea calității vieții după o transfuzie cu adjică și vor și ei. Până la urmă, criza asta de sânge s-a transformat în ceva pozitiv”, constată directorul spitalului din Strășeni.

Advertisement