Odată cu dezamăgirea cetățenilor moldoveni, ce a atins deja cote maxime, majoritate din ei au decis să organizeze un referendum pentru schimbarea liderilor de la Chișinău și Tiraspol.

Pe platforma de socializare – Odnoklassniki, moldovenii și-au exprimat dorința de al alege Președinte al Transnistriei pe Vladimir Putin, cel căruia îi expiră degrabă mandatul prezidențial în Rusia și pe Barack Obama, Președinte al Republicii Moldova.

„Sunt doi lideri puternici, care pot schimba lucrurile spre bine. Se împacă chiar de minune și cred că vor găsi soluția cea mai bună pentru a scăpa țara din criză”, explică un locuitor al satului Cocieri, expert ogrăzii în politica externă.

„Numai moldoveni au fost în fruntea țării și la nimic bun, asta nu a dus. Dă să mai punem și străini, poate se schimbă spre bine”, a menționat un cetățean, într-un comentariu oferit pentru BBC.

Autoritățile promit că vor lua în considerare dorința cetățenilor și vor organiza un asemenea referendum, la începutul anului 2023, între 30 și 31 februarie.

Advertisement