După zeci de ani de pregătire meticuloasă, programul moldovenesc de cucerire a spaţiului cosmic e pe punctul de a fi lansat! O dubă Ford Transit din anii 90, condusă de cosmonautul din Călărași cunoscut doar ca Ghea Valera, e gata să fie cuplată la racheta Soyuz cumpărată la mâna a doua din Rusia.

Dacă totul funcţionează conform planului, duba spaţială va căra gunoiul pe Lună în fiecare zi, rezolvând o veche problemă a cetățenilor din Țânțăreni.

„E greu băi cu serviciile de protecție a mediului, cu primăria, cu ăştia, nu te mai lasă să duci gunoiul la Țânțăreni, zice că strici natura și mirosul. Da’ unde să ducem bre gunoiul? Pe Lună? Bine, mă, îl ducem pe Lună”, precizează comunicatul oficial al Agenţiei Spaţiale „Car Gunoi 07242****6 Cereţi Cu Ghea Valera”, cum a fost botezat organismul care coordonează misiunea.

Agenţia Spaţială susţine că are toate aprobările de la UE şi ONU necesare depozitării gunoiului pe Lună, însă stickul pe care se aflau s-a demagnetizat la traversarea centurii Van Allen.

Advertisement