La începutul anului 2019, co-președinții pe atunci a blocului electoral ACUM Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat că există suspiciuni rezonabile că ar fi fost otrăviți cu mercur. Aceasta după ce, potrivit lor, mai multe teste au arătat cantități exagerate de metale grele în sânge, iar medicii au declarat că o astfel de acumulare nu poate fi explicată în mod natural.

Astăzi, s-a aflat despre faptul că șeful statului, Maia Sandu refuză să se imunizeze cu vaccin anti-Covid ”AstraZeneca”, livrat în țara noastră de către autoritățile de la București.

O să mă vaccinez când va fi nevoie”, a menționat Sandu, arătându-se deranjată de întrebarea jurnaliștilor.

Totuși, surse din cadrul Președinției declar că Maia Sandu ar refuza o eventuală vaccinare din motiv că în sângele acesteia s-ar mai găsi o cantitate mare de mercur.

„Președintele Sandu a avut în trecut o experiență cu mercur, care se vede că i-a dat pe gust, odată ce a decis să-și mai injecteze mercur. A spus de nenumărate ori că-i place treaba cu mercurul. Nu știu ce a găsit în el”, menționează sursa ce a dorit să-și păstreze anonimatul.

Menționăm că, anterior, când în Moldova nu exista vaccin anti-COVID, Maia Sandu declara că este gata prima să se vaccineze pentru a încuraja cetățenii.

Advertisement