Sărbătoare mare pentru toți moldovenii. Azi aniversăm Buna Vestire, acea zi în care Fecioara Maria, mama pruncului Isus, a primit un SMS de la ASP, prin care era informată să se prezinte la instituție. Fecioara s-a bucurat enorm că nu mai stătea ca naiva pe listele de așteptare și mai ales că a nimerit și într-o zi de sărbătoare.

Cu toate că e mama Mântuitorului, Fecioara nu a fost considerată o persoană esențială, așa că a stat în rând ca fiecare om, însă oficialii moldoveni spun că e normal: „La noi nu merge cu pile, nici dacă ai un copil cu Dumnezeu nu te bagi în față.”, a spus directorul ASP.

E o veste bună pentru Fecioară, care a avut probleme cu documentele și a fost nevoită să aștepte mult timp, pentru că la instituții i s-a spus că e carantina de la Covid și că nu are ce să caute acolo, așa cum au pățit mii de alte femei.

Deși chemarea la ASP a bucurat-o, Fecioara încă nu știe dacă îi va fi permisă intrarea în instituție sau nu: „Dacă ar fi să mă bazez pe statul nostru, Isus ar fi rămas fără certificat de naștere”, spune Fecioara.

Advertisement