Prostituatele ce își prestează serviciile sub podul de pe strada Albișoara, cer să fie incluse în grupurile de populație care trebuie vaccinate cu prioritate împotriva COVID-19. Fetele declară că ele sunt unele din principalele elemente ale economiei.

„Suntem în prima linie. Noi ținem economia! Trebuie să fim vaccinate în primul și în primul rând!”, a declarat una din reprezentantele sexului frumos, cea care ține krâșa la restul fetelor implicate.

„Noi avem contact permanent cu zeci de persoane, pe zi. Ne supunem unui risc enorm. Rugăm ca statul să aibă grijă de noi”, a declarat Nicoleta, studentă anul 3 la ASEM, la fel implicată în afacerea de pe Albișoara.

Totodată, fetele explică faptul că li s-au îngreunat puternic condiţiile de muncă din cauza închiderii hotelurilor, unde obişnuiau să îşi primească clienţii.

„Suntem nevoite să stăm afară, în frig, ca să câștigăm și noi pentru o bucată de pâine. De ce profesorii și medicii sunt incluși în prima linie, dar noi nu?”, se întreabă Nicoleta.

La momentul de față, reprezentanții Ministerului Sănătății nu au venit cu un răspuns la apelul fetelor.

Advertisement