Prin intermediul unui comunicat de presă, emis de Președinției, șeful statului Maia Sandu anunță că a semnat decretul privind adoptarea unei taxe, pentru moldovenii aflați în diasporă.

Astfel, fiecare cetățean care va intra pe teritoriul Republicii Moldova și care va dori să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, anul curent, va fi nevoie să scoată 100 de euro din buzunare pentru a contribui la organizarea alegerilor sus-menționate.

„Poporul a zis că vrea anticipate, iar noi bani nu avem prevăzuți pentru alegeri. Am decis că fiecare moldovean ce va intra în țară va achita suplimentar 100 de euro taxă pentru anticipate. Așa vom aduna cele 125 de milioane și vom organiza alegeri așa cum vrea poporul”, a menționat Maia Sandu.

Totodată, Sandu a anunțat că va deschide mai multe conturi bancare, unde moldovenii aflați în țară și peste hotarele ei vor putea dona sume de minim 200 euro, bani ce vor fi prevăzuți după spusele ei, pentru o organizare și mai bună a alegerilor anticipate din vară.

Advertisement